Sice jsem ten typ, který by mohl jíst zeleninové saláty celoročně, ale pochopila jsem, že teď na zimu mi studené jídlo neprospívá. Takže se tomu přizpůsobuji a občas nějaký ten polníček vyměním za pečenou zeleninu nebo polévku. Tato s červenou čočkou je ultra rychlá, takže ji zvládnete i ve shonu a tělu určitě udělá lépe než věci přímo z lednice. Navíc i zasytí a má díky čočce nějaké ty bílkoviny. (Jinak tato červená čočka je jediná luštěnina, kterou moje holky pozřou, v polévce ji ani nepoznaly). Rajčata s mrkví dodají polévce sladkost i vlákninu, takže potěší vaše chutě i zažívání. Dejte mi pak určitě vědět, jestli jste se do ní také pustili a jestli ve své kuchyni červenou čočku používáte. Dobrou a zahřátou chuť!


Ingredience:
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 3/4 hrnku červené čočky Billa
- 1/2 hrnku Basmati rýže Billa
- 7 cherry rajčátek na větvičce Bon Via
- 1 litr kuřecího vývaru
- olivový olej
- sůl
- tymián
- citrónovová šťáva

Postup:
- Nakrájejte si na jemno cibuli a na menší kousky mrve.
- Do většího hrnce dejte rozehřát olivový olej a na něm osmahněte cibuli s mrkví.
- Následně nakrájete na plátky česnek a přidejte ho k zeleninové směsi. Přisypte rýži a nechte chvíli orestovat (asi 2 minuty).
- Vše následně zalijte vývarem přisypte červenou čočku. Ochuťte tymiánem a asi po 5 minutách přidejte rajčátka (vcelku).
- Vařte asi ještě 10 minut dokud rýže nezměkne. Podle potřeby dolijte vodou (čočka i rýže vývar zřejmě absorbují).
- Na závěr osolte podle chuti a před podáváním zakapněte citrónovou šťávou.
- Tip: Pokud si nepotrpíte na vegetariánská jídla, můžete polévku dopnit orestovanými kousky kvalitních párků, myslím, že hlavně děti to ocení.

*Děkuji Billa za sponzorování receptu.
Tu určitě vyzkouším.
Simple living: Pět nových zdravých návyků