Dýňové hranolky a zapečená dýně s bramborami

Jednou z věcí, kterou na podzimu miluji a na kterou se pravidelně těším, jsou dýně. Ani ne tak jako dekorace, kreslení po nich přenechám holkám, ale spíše jako složka v mém jídelníčku. Tato oranžová zelenina se dá v kuchyni připravovat jak na slano, tak sladko a najdete s ní asi tisíce receptů (pár jich najdete na mém starém blogu). Jelikož já ale v poslední době připravuji spíš jednoduchá a rychlá jídla, která jsou však chutná, přináším vám dva recepty, které tato kritéria dokonale splňují. Budete je mít asi za půl hodiny a pochutnáte si na nich celá rodina (a myslím že i ti, co dýně moc neprožívají). DÝŇOVÉ HRANOLKY S PARMAZÁNEM Snadnější recept na dýně snad ani nenajdete. A přitom je to taková pochoutka! A i moje holky si je daly, což je co říct. Ingredience: 1/2 máslové dýně Česká farma z Billa 2 lžičky kukuřičného škrobu sůl parmazán na…