Dýňové hranolky a zapečená dýně s bramborami

Jednou z věcí, kterou na podzimu miluji a na kterou se pravidelně těším, jsou dýně. Ani ne tak jako dekorace, kreslení po nich přenechám holkám, ale spíše jako složka v mém jídelníčku. Tato oranžová zelenina se dá v kuchyni připravovat jak na slano, tak sladko a najdete s ní asi tisíce receptů (pár jich najdete na mém starém blogu). Jelikož já ale v poslední době připravuji spíš jednoduchá a rychlá jídla, která jsou však chutná, přináším vám dva recepty, které tato kritéria dokonale splňují. Budete je mít asi za půl hodiny a pochutnáte si na nich celá rodina (a myslím že i ti, co dýně moc neprožívají). DÝŇOVÉ HRANOLKY S PARMAZÁNEM Snadnější recept na dýně snad ani nenajdete. A přitom je to taková pochoutka! A i moje holky si je daly, což je co říct. Ingredience: 1/2 máslové dýně Česká farma z Billa 2 lžičky kukuřičného škrobu sůl parmazán na…

Krémové chřestové rizoto

Jupí, konečně tu zase máme chřestovou sezónu. Chřest mám moc ráda, i chroupu ho o sto šest, dokud je pěkně k dostání. Teď ho mají třeba v Billeod značky Česká farma v akci, takže jsem neváhala ani sekundu a hned po něm sáhla. A rizoto mě z něj napadlo hned. I když ho mám ráda jen tak, třeba grilovaný, s tou krémovou rýží je to také fantazie. Pokud byste si ho chtěli také připravit, nebo mu dát šanci, pokud jste si ho doma ještě nezkoušeli zpracovat, sdílím s vámi tento recept. Je i snadný a rychlý. Dejte mi vědět, jak vám chutnalo a jestli chřestu holdujete nebo ne. Chřestové rizoto Ingredience: svazek zeleného chřestu cibule 1 větší hrnek rýže na rizoto (já použila to od Billa Premium) cca 3 hrnky vývaru (pořídila jsem už hotový ve skleničce) 100 ml bílého vína olivový olej 30 g másla parmazán na posypání Postup: 1. Chřest nakrájejte na menší kousky…