Vydatná polévka z červené čočky s rajčaty a mrkví

Sice jsem ten typ, který by mohl jíst zeleninové saláty celoročně, ale pochopila jsem, že teď na zimu mi studené jídlo neprospívá. Takže se tomu přizpůsobuji a občas nějaký ten polníček vyměním za pečenou zeleninu nebo polévku. Tato s červenou čočkou je ultra rychlá, takže ji zvládnete i ve shonu a tělu určitě udělá lépe než věci přímo z lednice. Navíc i zasytí a má díky čočce nějaké ty bílkoviny. (Jinak tato červená čočka je jediná luštěnina, kterou moje holky pozřou, v polévce ji ani nepoznaly). Rajčata s mrkví dodají polévce sladkost i vlákninu, takže potěší vaše chutě i zažívání. Dejte mi pak určitě vědět, jestli jste se do ní také pustili a jestli ve své kuchyni červenou čočku používáte. Dobrou a zahřátou chuť! Ingredience: 1 cibule 2 stroužky česneku 2 mrkve 3/4 hrnku červené čočky Billa 1/2 hrnku Basmati rýže Billa 7 cherry rajčátek na větvičce Bon Via 1…

Dýňové hranolky a zapečená dýně s bramborami

Jednou z věcí, kterou na podzimu miluji a na kterou se pravidelně těším, jsou dýně. Ani ne tak jako dekorace, kreslení po nich přenechám holkám, ale spíše jako složka v mém jídelníčku. Tato oranžová zelenina se dá v kuchyni připravovat jak na slano, tak sladko a najdete s ní asi tisíce receptů (pár jich najdete na mém starém blogu). Jelikož já ale v poslední době připravuji spíš jednoduchá a rychlá jídla, která jsou však chutná, přináším vám dva recepty, které tato kritéria dokonale splňují. Budete je mít asi za půl hodiny a pochutnáte si na nich celá rodina (a myslím že i ti, co dýně moc neprožívají). DÝŇOVÉ HRANOLKY S PARMAZÁNEM Snadnější recept na dýně snad ani nenajdete. A přitom je to taková pochoutka! A i moje holky si je daly, což je co říct. Ingredience: 1/2 máslové dýně Česká farma z Billa 2 lžičky kukuřičného škrobu sůl parmazán na…