Jablečná sezóna je tu, takže já žhavím troubu a pustila jsem se do pečení sladkých dobrot. Taky co jiného dělat, když venku mrzne? Jestli to máte podobně, třeba se vám bude hodit můj velmi snadný recept na jablečný chlebíček s kaki (pokud ale tomuto exotickému ovoci nefandíte, můžete se obejít i bez něj a použít pouze naše české červené plody).
Já osobně už dezerty moc nejím, ale sladkým snídaním někdy podlehnu. Hlavně když jsou z kvalitních a zdravých surovin a jsou v nich zastoupeny i bílkoviny. Což tento chlebíček splňuje. Upekla jsem si ho právě na snídaně a musím říct, že i dost zasytí.
Ingredience:
- 1 větší jablko (já nakoupila v akci od Česká farma z Billy)
- 1 kaki BILLA Bon Via od španělských farmářů
- 1 hrnek špaldové mouky BILLA naše BIO
- 1 hrnek pohankových vloček
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 3 vejce z volného chovu
- 1/2 hrnku skyr natur BILLA
- 1/2 hrnku na kousky nakrájených vlasškých ořechů BILLA naše BIO
- 1/2 hrnku rozpuštěného másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
Poleva:
- 1/2 balení čerstvého sýru ve vaničce BILLA
- 2 lžíce skyru
- 1 sáček vanilkového cukru
Postup:
- Předehřejte troubu na 180º C.
- Nakrájejte jablka i kaki na malé kousky (i se slupkou).
- V jedné míse smíchejte vejce, skyr a vanilkový extrakt a ve druhé suché ingredience: mouku, vločky, cukr, prášek do pečiva, skořici a ořechy. Do této suché směsi přilijte máslo, smíchejte a pak spojte i s obsahem druhé mísy. Ve finále do těsta přidejte na kousky nakrájené ovoce.
- Vymazejte si formu na chlebíček a vysypte moukou. Vlijte do ní těsto a dejte péct do trouby asi na hodinu.
- Mezitím si připravte polevu: vyšlehejte čerstvý sýr se skyrem a vanilkovým cukrem.
- Po upečení nechte chlebíček vychladnout, potřete polevou a ozdobte ještě vlašskými ořechy.
Jestli se pustíte do pečení, budu moc ráda, když se s mnou podělíte o výsledek a jak vám chlebíček chutnal, označte mě na IG @slaskoualice ❤️